ACNE BEHANDELING

BEHANDELINGEN

acne behandeling

Goed om te weten

  • Komt niet door spanningen en stress, maar wanneer er stress is, kan de acne wel tijdelijk verergeren. Omgekeerd kan een ernstige acne aanzienlijke psychische spanningen oproepen zoals een minderwaardigheidsgevoel.
  • Is niet besmettelijk en kan dus niet op een ander mens worden overgedragen.
  • Wordt niet veroorzaakt door voedsel. Het is niet wetenschappelijk aangetoond, maar uit de praktijk blijkt dat voeding van invloed kan zijn op de huidconditie.

Acne

Acne heeft verschillende oorzaken en iedereen heeft wel eens een puistje. Als dit met regelmaat voorkom dan spreken we van acne. Vooral acne in het gezicht kan voor onzekerheid en ongemak zorgen. De behandelingen bij JC Beauty Salon zijn er op gericht om acne onder controle te brengen én het voorkomen van huidbeschadigingen zoals acnelittekens. 

Vandaag de dag is er veel mogelijk om acne én littekenvorming als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. We hebben een zéér ruim én divers aanbod in behandelingen. We kunnen dit passend maken aan uw wensen en huid. Onze huidtherapeut van JC Beauty Salon kan u hierin adviseren.

Neem contact met ons op voor een advies – intake gesprek.

Motto van JC Cosmetics is daarom al jarenlang,50 + 50 = samen 100!

Acne verschijning

Acne wordt veelal gezien in het gezicht, maar ook op het lichaam kan acne voorkomen en voor klachten zorgen. Op het lichaam zie je acne het meest op de rug, borst en het decolleté. Acne kan echter ook voorkomen in de oksels en liezen, we spreken dan van Acne Inversa. 

Hoe onstaat acne

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter. Ze produceren meer en dikkere huidsmeer of talg. Als zich te veel talg afscheidt, kan het zich ophopen en raakt de porie verstopt. deze talgophopingen noemen we mee-eters of comedonen. Er zijn oppervlakkige mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuidse mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de porien. Daarnaast bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Wrijvings acne

Aanhoudende druk en wrijving op de huid kan acne verergeren. Acne Mechanica wordt veroorzaakt doordat strakke kledij of een bandje (bijvoorbeeld de bandjes van beha’s en badpakken of de kinriem van een helm) zweet tegen de huid houdt. Dit veroorzaakt irritatie en een verhoogde talgproductie, waardoor onzuiverheden ontstaan. Huidirritatie kan ook jeuk veroorzaken. Als u veel krabt of de huid blijft aanraken, helpt u de bacteriën – en dus acne – verspreiden.

Mascne

Door het dragen van een mondmasker kan het zijn dat er meer onzuiverheden en acne optreedt. Bij het dragen van een masker vindt er constant wrijving op dezelfde plaats. Daarnaast wordt dit een warme/broeierige omgeving, door het in,- en uitademen in het masker. Wat weer de perfecte omgeving is voor bacteriën. Door het dragen van een masker, incluis het op en afdoen van het masker, raken de handen het gezicht op een dag veelvuldig aan. Op de hand zijn – uiteraard – ook bacteriën op aanwezig maar helpt dit ook nog eens te verspreiden. Wat weer leidt tot onzuiverheden, acne en/of verstopte poriën. Team van JC Beauty Salon kan u hierbij helpen en adviseren, om het gewenste en beoogde resultaat te boeken. 

acne behandeling

ACNE TREATMENT I

Behandeling voor de huid met een vette tendens of met acne. De behandeling bestaat uit een diepte reiniging zonder peeling.

 

acne behandeling

ACNE TREATMENT II

Behandeling voor de huid met een vette tendens of met acne. De behandeling bestaat uit een diepte reiniging, peeling en masker.

acne behandeling

ACNE TREATMENT III

Behandeling voor de huid met een vette tendens of met acne. Met deze specifieke behandeling wordt de hydrolipidenbalans hersteld. Hierdoor vermindert talgafscheiding, de ph-waarde genormaliseerd en de huid wordt gezuiverd. De behandeling bestaat uit een diepte reiniging, peeling, acne ampullen, serum en masker.

Duur van de behandeling:
Acne Treatment I – 30 minuten
Acne Treatment II – 40 minuten
Acne Treatment III – 60 minuten

    Winkelmand