ADVIES

LAAT JE NAGELSTYLIST HET WERK DOEN
Als een nagel breekt of lift maak dan een herstel afspraak. Trek de nagels er nooit af want dit kan (blijvende) beschadigingen aanbrengen aan de natuurlijke nagel. Wanneer u een verzorgingsset heeft gekocht dan krijgt u uitleg hoe u dit op een correcte en verantwoordelijke wijze kan gebruiken. Ga nooit de nagel zelf lijmen! Bij ondeskundig lijmen kan vocht tussen de nagel en de kunstnagel dringen en infecties veroorzaken. Tevens niet alle lijmsoorten kan je hiervoor gebruiken!

HANDEN EN NAGELS ZIJN UW VISITEKAARTJE!
Behandel daarom uw nagels als juwelen en niet als gereedschap. Na de behandeling voelen de nagels voelen al “hard” aan, maar ze zijn nog niet volledig uitgehard. Dit proces is nog 24 – 48 uur aan de gang na het plaatsen van de set. Probeer stoten te voorkomen en tik niet continue met de nagels op tafel, dit kan de nagel zwak maken. De moleculen worden gestoord, waardoor ze bemoeilijkt worden in het uitharden, dit kan tevens gevolgen geven voor de hechting.

BESCHERM UW JUWELEN
Door handschoenen te dragen wanneer u gaat tuinieren, bij langdurige aanraking met water of bij het schilderen van bijvoorbeeld kozijnen. Gebruik bij het schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen handschoenen, denk hierbij aan spiritus, ammonia,Viakal, dusty of elk ander schoonmaak middel. Dit voorkomt het oplossen of loslaten van het kunstproduct. Terpentine, wasbenzine etcetera lost ook het kunstproduct op.

ZON
Bij regelmatig gebruik van de zonnebank of zonnebaden (natuurlijk) kan het kunstproduct veranderen van kleur. Bij gebruik van een (zonnebrand)crème, of ieder ander product wat “achter” blijft in de nagelwallen en/of nagelriemen, kan verkleuringen aan het kunstproduct teweeg brengen. Tevens zijn sommige kleursoorten gevoelig voor de zon en kan het zijn dat het product gaat “werken”.

KUNSTNAGELS LAKKEN
Uiteraard kunt u de kunstnagels lakken. Gebruik eerst een JC base coat voordat de gewenste kleurlak aangebracht wordt. Vervolgens wordt de kleurlak afgelakt met een JC top coat.

NABEHANDELING
Maak tijdig een afspraak! Zo voorkomt u dat de nagels breken doordat ze uit balans raken. Tevens krijgen de bacteriën niet de kans zich te nestelen tussen de kunstnagel en de natuurlijke nagel (wat weer een schimmelinfectie) kan veroorzaken. Laat om de 3 á 4 weken de nagels opnieuw balanceren ( nabehandeling). Dit is voor iedere persoon verschillend, n.l. de conditie van de nagel, de groeisnelheid etcetera.

VERWIJDEREN VAN DE KUNSTNAGELS
Haal de kunstnagels er nooit zelf af. Wanneer u de kunstnagels niet langer wenst ga hier dan niet zelf aan trekken, pulken o.i.d.. Daarmee bestaat aanzienlijk de kans dat u de natuurlijke nagels beschadigd. De nagels kunnen inscheuren, splijten en de laagjes kunnen loslaten van het nagelbed. Het opnieuw laten uitgroeien wordt een lang en pijnlijk proces.
De stylisten van JC Beauty Salon kunnen dit op een professionele en veilige manier verwijderen en daarnaast advies geven over verdere verzorging van de natuurlijke nagel. Door de kunstnagels te laten verwijderen door een professional voorkomt u het verhaal “mijn nagels waren zo slap en slecht na het dragen van kunstnagels” dit is dan niet altijd te wijten aan de stylist wanneer men hier zelf aan begint.

    Winkelmand