FIBROOMPJE(S)/ STEELWRATJE(S) VERWIJDEREN

FIBROOM BEHANDELING

Heeft u huidoneffenheden die u graag verwijderd wil hebben?
Wij kunnen dit goed behandelen door middel van coagulatie, ook wel thermolyse genoemd..

Steelwratjes

Steelwratjes (Fibromen, ook wel ‘wild vleesje’ genoemd) zijn goedaardige huid onregelmatigheden. Ze zijn met name ontsierend. Het zijn eigenlijk kleine wratjes die vooral op warme plaatsen lijken te ontstaan. Onder de oksels, in de hals en in de schaamstreek. Maar ze komen ook veel voor rondom de ogen.  Over het algemeen zijn ze klein, een millimeter tot hooguit een paar millimeter. Ze hebben soms een soort steeltje of ze zijn langwerpig van vorm. Vaak zijn de fibromen huidkleurig maar kunnen ook een tintje donkerder dan uw eigen huid zijn. Ze kunnen soms een beetje jeuken of pijn doen door het schuren van kleding.

Wat is een friboom?

Een fibroom (ook wel steelwrat) is goedaardig, en komt bijzonder vaak voor. Iedereen van 30 jaar en ouder heeft er wel ergens een of meer op de huid. Hoewel iedereen fibromen kan ontwikkelen hebben mensen met overgewicht of diabetes wel meer kans op het ontwikkelen van steelwratjes.

Hoe ontstaan fibromen?

Hoe (gesteelde) fibromen ontstaan is nog niet duidelijk.

Elektrocoagulatie

Elektrocoagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom huidproblemen kunnen worden behandeld. 

Coagulatie is een behandelmethode waarbij een klein huidprobleem doelgericht wordt verhit door middel van een haarfijn naaldje die in/op de huidaandoening wordt gestoken. Hierna veranderd de huidaandoening in een korstje en valt er binnen enkele dagen af. Deze methode is zeer veilig. Chirurgische ingrepen zijn dankzij deze methode niet meer nodig, zodat de vorming van littekens wordt voorkomen. Vaak is één behandeling al voldoende.

Het verwijderen van o.a. fibromen of ouderdomswratjes doen we door middel van coagulatietherapie. Fibromen zijn gemakkelijk te verwijderen. Coagulatie is een veilige en doeltreffende manier om goedaardige huidbultjes weg te halen. Plekjes worden zeer nauwkeurig aangestipt zonder de gezonde, omliggende huid te beschadigen. Coagulatie is o.a. geschikt voor wratten, steelwratten, fibromen, goedaardige huidbultjes, xanthelasma (cholesterol ophopingen rond ogen) en andere plekjes

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt een consult plaats. Wanneer door de specialist is vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is om met coagulatie te verwijderen, wordt de te behandelen plek ontsmet met alcohol.

Met coagulatie worden huidoneffenheden door middel van hitte weggebrand en komt er direct een gecoaguleerd korstjes op de plaats van behandelen. Het weefsel ‘verdampt’ en er blijft een brandwondje over.  Het is van belang om de gehele fibroom te verwijderen, anders groeit deze weer aan. 

Bij alle methoden komt er een korstje op de huid dat vanzelf geneest; het is belangrijk daar dan ook van af te blijven om het plekje zo mooi mogelijk te laten genezen. Alle methoden kunnen gevoelig zijn, maar wordt zonder verdoving goed verdragen.

Het aantal behandelingen verschilt per persoon en indicatie. Gemiddeld behandelen we de huid 1 tot 3 keer. De behandeling kan om de 4 weken plaatsvinden. Bij sommige indicaties kan het voorkomen dat er na verloop van tijd opnieuw een plekje ontstaat.De plekjes zijn in de meeste gevallen na één behandeling weg.

Na de behandeling

De huid is na de behandeling rood, licht gezwollen en voelt branderig aan. Dit gevoel zal enkele uren tot 3 dagen na de behandeling aanhouden. Het is belangrijk dat u het behandelde gebied de eerste twee dagen droog houdt, zodat er korstvorming ontstaat. De korst zal, in het gelaat ongeveer 5 á 7 dagen, en op het lichaam tot 10 dagen (tot 3 weken) zichtbaar kunnen zijn. Het is belangrijk dat de korst er vanzelf af valt. Krabben of vroegtijdig de korst verwijderen kan littekenvorming geven.

Resultaat

Het doel van de behandeling is om de huidoneffenheden volledig te verwijderen. Dit lukt in de meeste gevallen ook. De uiteindelijke resultaten van de behandeling kunnen per persoon verschillen.

Vóór de behandeling
  • De behandeling mag niet plaatsvinden op een “net” zongebruinde huid. Bij gebruik van zonnebank moet er een week gewacht worden, voordat de behandeling gestart kan worden. 
  • Beharing in het behandelgebied dient de avond voor de behandeling geschoren te worden.
Ná de behandeling
  • Gebruik 3 dagen geen irriterende huidverzorging (gebruik producten zonder parabenen en parfum).
  • Niet krabben. Dit kan littekenvorming geven.
  • Na de behandeling – niet binnen 7 dagen – onder de zonnebank. 
  • Gebruik een goede dagverzorging om de huid te voeden en te ondersteunen voor een optimale genezing. 
  • Bescherm de huid tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht, gebruik daarom een SPF vanaf 30 op het behandelde gebied.
Welke indicaties kunnen worden behandeld?

Gerstekorrels (milia)
Milia zijn hele kleine, onschuldige witte ronde bultjes in het gelaat, vaak rondom de ogen. De oorzaak is niet duidelijk. Mogelijk is er een verstopping van talgklier uitvoergangetjes in de opperhuid. 

Steelwratjes (Firbroma)
Fibromen zijn veel voorkomende steelwratjes, vaak gelokaliseerd in de hals of onder de oksels en soms in de liezen of op het ooglid. Meestal voelen ze zacht aan en zijn ze iets gesteeld, soms gepigmenteerd. 

Ouderdomswratten (Verruca seborrhoica)
Dit zijn veel voorkomende niet-virale wratten die een bloemkoolachtige structuur hebben. Ze zijn in veel verschillende varianten van lichtbruin tot heel donkerbruin. Een ouderdomswrat ontstaat meestal op volwassen leeftijd en meestal vanaf het 50 ste jaar. 

Dermatosis papulosa nigra (ouderdomswratjes bij de donkere huid)
Dit zijn kleine donkerbruin tot zwart gekleurde verheven plekjes, die vooral voorkomen bij mensen met een gepigmenteerde huid. De voorkeursplaatsen voor de vlekjes zijn het gelaat en de hals. 

Talgklierhyperplasie (vergroot talgklier)
Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Deze volkomen onschuldige huidaandoening komt nogal eens voor bij de ouder wordende huid, waarbij zonblootstelling ongetwijfeld een belangrijke rol speelt. Daarom zien we de huidafwijking voornamelijk in het gezicht. We zien meerdere kleine, gele, ietwat gelobde bultjes. 

Syringomen (bultjes rond de ogen)
Syringomen zijn kleine, goedaardige bultjes die uitgaan van de zweetkliertjes. Verreweg de meeste syringomen worden aangetroffen op de onderoogleden. 

Xanthelasma (cholesterol ophopingen rondom de ogen)
Xanthelasma zijn gelige, ovale plekken, meestal gelokaliseerd rond de ogen. Het zijn plaatselijke vetbultjes die soms worden gezien bij mensen met een te hoog cholesterol.

Dermale Naevi (goedaardige moedervlekken)
Dit zijn verdikte bindweefselbultjes die iets lichtbruin van kleur kunnen zijn. Soms groeit er een haartje uit. Ze worden ook vaak pukkels of heksenpukkel genoemd en bevinden zich vaak in het gezicht op de bovenlip, kin of neus. 

Couperose
Couperose kan ook op uw wangen, neus, voorhoofd en kin voorkomen. Bij couperose liggen wijde bloedvaatjes dicht aan de oppervlakte van uw huid. Hierdoor heeft de huid altijd een rode kleur. Couperose ontstaat doordat de oppervlakkige bloedvaatjes in uw huid slapper en wijder worden. De oorzaak hiervan is niet bekend, wel zijn er een aantal verschillende zaken die kunnen bijdragen aan het ontstaan van couperose: erfelijkheid, UV-licht, huidtype: mensen met lichtere huidtypen hebben meer kans te hebben op couperose, wisselende temperatuur

Bloedblaasjes (Cherry angiomen/kersenvlekjes)
Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Maar meestal komen ze voor op het decolleté, gezicht, rug en buik. Ze kunnen 1 tot 5 millimeter groot worden en zijn eenvoudig te verwijderen.

Kosten

*Consult € 29,99
15 minuten € 35,-
30 minuten € 65,-

*Consultkosten worden verrekend bij een eerste behandeling

 

Resultaten zijn afhankelijk van diverse persoonlijke factoren en verschillen per persoon waardoor garantie niet mogelijk is. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.

    Winkelmand