(SCHIMMEL)NAGELS

SCHIMMELNAGELS

Is een schimmelinfectie aan één of meerdere nagels van de voeten en/of handen. De medische term voor een schimmelnagel is onychomycose.

Behandel dit snel én eenvoudig! Verlos uzelf van deze ontsierende en soms zelfs pijnlijke nagels.

Bij JC Cosmetics bent u aan het juiste adres!
laser teennagels

Behandeling schimmelnagel met laser

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling.  Klinische studies tonen aan dat deze laserbehandeling bij ongeveer 50% een goed resultaat geeft. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen.

Voor het herstel van kalknagels zijn meerdere laserbehandelingen nodig. Voor een lichte aantasting kunnen rond de 3 behandelingen volstaan. Zijn de nagels zwaar aangetast/verdikt dan zijn er al snel 5 à 6 behandelingen of meer nodig. Teennagels groeien langzaam en daardoor is het resultaat niet direct zichtbaar. Na c.a. 8 weken na de eerste (laser)behandeling, zal er een klein nieuw schone nagel tevoorschijn komen. 

Geheel herstel zal met een groeisnelheid van de nagel van 1 mm per maand al snel enkele maanden tot meer dan een jaar kunnen duren.

Wat is een kalknagel

Dit zijn witte, verdikte en vaak ook vervormde nagels. Het gaat meestal om de teennagels, maar ook de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Kalknagels zijn lastig te behandelen met conventionele methoden, omdat de schimmel zich hardnekkig vastbijt in de nagelplaat. Anti-schimmelcrèmes en druppels zijn vaak niet toereikend en een intensieve medicatiekuur heeft vaak een hoop gevaarlijke bijwerkingen. Met behulp van lasermethoden zijn schimmelnagels tegenwoordig heel goed te behandelen.

De laserbehandeling

Er worden foto’s gemaakt zodat we de vorderingen uitstekend kunnen monitoren. Een laserstraal wordt langzaam geplaatst op de aangedane nagel. De laser zorgt voor warmte onder de nagel. Dit is niet pijnlijk, wel voelbaar. Binnen enkele uren trekt dit weg en kan er een tijdelijke verkleuring optreden. Er zijn geen bijwerkingen bekend na het ondergaan van een laserbehandeling. 

 

Voorbereiding

De nagels dienen kort gekipt en dun te zijn gevijld. Geen restproducten meer aanwezig op de nagels, denk hierbij aan nagellak, gellak, creme, etc. 

Wij adviseren, om voor de laserbehandeling, een mycosenagels behandeling (schimmen en/of kalknagels) te boeken. Dit om het beste resultaat te krijgen.

Intakegesprek

U heeft eerst een intakegesprek met de therapeut. U krijgt uitleg over de laserbehandeling en instructies over de maatregelen die u moet nemen om het beste resultaat te bereiken. 
De prijs komt te vervallen/verrekend bij een behandeling.

Klik hier om een afspraak in te plannen. 

    Winkelmand