Cryolipolyse

CRYOLIPOLYSE

Goed om te weten

 • Cryolipolyse is een pijnloze manier van vet verwijderen er zijn geen operaties nodig nodig;
 • Geen herstelperiode;
 • Er worden geen naalden gebruikt;
 • Er hoeft geen apart dieet gevolgd te worden;
 • De cryolipolyse behandeling is geheel pijnloos;
 • Het resultaat wordt al na een aantal behandelingen zichtbaar;
 • Op een gezonde en natuurlijke wijze afscheid nemen van vetcellen;
 • Afslanken waar u maar wilt;
 • Zelfs mogelijk tijdens uw lunchpauze;
 • Met een kuur van drie behandelingen wordt al een fantastisch zichtbaar resultaat geleverd;
 • Er kunnen vier plaatsingen tegelijk uitgevoerd worden waardoor duo behandelingen mogelijk zijn;
 • Door het doelgericht verwarmen en koelen wordt het vet optimaal geraakt;
 • De behandeling is medisch verantwoord en wetenschappelijk onderbouwd;
 • En het allerbelangrijkste: het vet blijft weg!
Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is de droommethode wat betreft het verwijderen van vet. Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de cryolipolyse behandeling zal vet plaatselijk bevroren worden, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam weer zal verlaten. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmte therapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

Het onderliggende vetweefsel in het behandelgebied wordt heel nauwkeurig gekoeld met een non- invasieve behandelkop, welke het oppervlakte huidweefsel niet aantast. Wanneer vetcellen worden blootgesteld aan extreme kou wordt een natuurlijk verwijderingsproces van de vetcel in gang gezet en dit zal de vetlaag geleidelijk dunner maken. Door het verminderen van het aantal vetcellen is het resultaat een zichtbare vermindering van vetophopingen.

Door middel van het initieel verwarmen van de huid wordt het vet als het ware losgeweekt. Hierdoor kan er tijdens het koelingsproces meer vet worden behandeld doordat er een grotere opname door middel van vacuüm mogelijk is van huid met vetcellen.

Omdat de cryolipolyse behandeling een non- invasieve behadeling is kunnen direct na de cryolipolyse behandeling de dagelijkse activiteiten weer opgepakt worden zoals werk en sport. De cryolipolyse behandeling duurt ongeveer één uur en kan gemakkelijk tijdens de lunchpauze of op een ander handig moment op de dag worden ingepland.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De Cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt. Het is alleen niet een techniek die gebruikt kan worden bij iedereen met overgewicht. Gemiddeld genomen geldt een maximum BMI van 30.

De behandeling

Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting genoemd. Tijdens de behandeling zal er een Antifreeze Mask op het te behandelen gebied geplaatst worden, waarna de huid met een behandelkop vacuüm gezogen zal worden. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied warmt binnen enkele minuten op om de vetcellen los te maken waarna de gerichte koeling zal plaatsvinden. Dit kan binnen de eerste tien minuten van de behandeling koud aanvoelen maar dit gevoel zal snel weer verdwijnen. In slechts één uur kunnen tot maximaal vier lichaamslocaties een behandeling ondergaan. Dus binnen één uur kunt u op vier verschillende plekken een cryolipolyse behandeling ondergaan.

Wat ook mogelijk is een duo behandeling, u kunt dus samen met uw vriend, vriendin of partner samen een cryolipolyse behandeling ondergaan.

 

Hoeveel cryolipolyse behandelingen zijn er nodig?

Het is per persoon verschillend hoeveel cryolipolyse behandelingen er nodig zijn. Het hangt natuurlijk af van uw lichaam en uw vetpercentage, en dat is per persoon verschillend. Daarom is er altijd een intake nodig voordat men een behandeling kan ondergaan. Er zal gekeken worden naar het volume van het te behandelen lichaamsdeel. Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 6 weken, om de huid weer rustig te laten herstellen en het effect uiteindelijk groter te laten doen worden. Tijdens de behandeling met de cryolipolyse kunt u rustig liggen en relaxen, tv kijken, muziek luisteren, boek lezen of een spelletje spelen op uw telefoon. Het is maar net wat u zelf fijn vindt tijdens de behandeling. Na de behandeling kunt u gewoon uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Over het algemeen is men na drie behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze opeenvolgende cryolipolyse behandelingen ligt een periode van gemiddeld acht tot twaalf weken. De resultaten zullen na een periode van twee tot drie maanden zichtbaar zijn.

Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld één onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

Resultaat

Al drie weken na de cryolipose behandeling zijn de eerste resultaten zichtbaar en na twee maanden zal zeker een significant verschil te constateren zijn. Gemiddeld geeft elke cryolipose behandeling een vetreductie van 20% in de behandelde gebieden. Het lichaam blijft nog vier tot zes maanden na de cryolipolyse behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen. 

Het vet blijft weg!

Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn twee heel verschillende dingen. Bij afvallen worden de vetcellen kleiner, het aantal vetcellen blijft echter gelijk. Wordt men weer zwaarder dan nemen de vetcellen weer in omvang toe. 

De cryolipolyse techniek daarentegen vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Uiteraard kunnen vetcellen die er niet meer zijn ook niet meer groeien.
Zodra de vetcellen, door de cryolipolyse behandeling, zijn verdwenen komen ze niet meer terug. U bent slanker, uw kleding past beter, u voelt zich beter en u ziet er beter uit.

Te behandelen zones:

 • Buik
 • ‘Love handles’
 • Billen
 • Bovenbenen
 • (Onder)Armen
 • BH streek 
 • Oksels
 • Onderkin
 • Rug

Kortom: Overal waar vet aanwezig is!

Het aantal vetcellen vermindert aanzienlijk door de behandeling.
Maximale resultaat behalen
 • Gebruik het serum thuis, deze heeft een vetafbrekende werking.
 • Gewichtstoename zal het resultaat van de cryolipolyse behandeling nadelig beïnvloeden. Het volgen van een gezond dieet en regelmatig sporten zal een positief effect op de behandeling hebben.
 • De cryolipolyse behandeling verwijderd de vetcellen van het behandelde gebied. Als u meer calorieën tot u neemt dan u verbruikt en daarnaast weinig tot geen beweging heeft zullen de extra calorieën die u tot zich neemt weer worden omgezet in vetcellen die zich op andere plaatsen op uw lichaam zullen vestigen.
 • Dit is het perfecte moment om uw eet- en beweging gewoontes onder de loep te nemen en hier een positieve wending aan te geven om het resultaat van de cryolipolyse behandeling te optimaliseren.
 • Vermijd het gebruik van ontsteking remmende medicatie zoals ibuprofen, naproxen en celebrex tot 6 weken na de cryolipolyse behandeling. De reactie van ontstekingsremmers op uw lichaam zal het proces van het verwijderen van dode vetcellen vertragen.

  Tijdens de behandeling wordt een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt enkele minuten opgewarmd om de vetcellen los te maken waarna het gericht gekoeld zal worden. Dit kan in het begin erg koud aanvoelen maar dit zal meestal binnen de eerste 10 minuten van de behandeling verdwijen en overgaan in een gevoelloosheid. Veel mensen gaan tijdens de sessie een boek lezen, internetten of een dutje doen.

  Zodra de behandelde vetcellen zijn gekristalliseerd (bevroren), voert het lichaam het vet en de dode cellen op een natuurlijke manier af. Behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug.

  Tijdens de intake wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aangegeven hoeveel tijd elke sessie zal duren. In slechts één uur kunnen tot maximaal vier plaatsingen/lichaamslocaties tegelijk behandeld worden.

  De cryolipolyse behandeling wordt ingezet voor de buik, ‘love handles’, billen, bovenbenen, (onder)armen, onderkin. In (alle) gebieden waar vet aanwezig is. 

  De cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen. 

  De meest indrukkwekkende resultaten zullen na een periode van twee tot vier maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft echter nog vier tot zes maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.

  Over het algemeen is men, mede door de unieke Peltier koeling, met twee tot drie behandelingen tevreden met het behaalde resultaat. In welke mate het lichaam in staat is om de geraakte vetcellen af te voeren bepaald tevens voor een belangrijk deel het resultaat (een slecht werkende darmflora kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de geraakte vetcellen niet optimaal afgevoerd worden en er meer behandelingen benodigd zijn). Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 8 tot 12 weken.

  Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld één onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

  De cryolipolyse behandeling is volledig non-invasief. wat betekent dat direct weer alles gedaan kan worden. Sommige klanten ervaren roodheid, lichte bloeduitstortingen, tintelingen of een gevoelloosheid in het behandelde gebied maar dit is tijdelijk en zal volledig verdwijnen. Na de cryolipolyse behandeling kan met gewoon weer doorgaan met de dagelijkse activiteiten. 

   Cart