PERMANENT ONTHAREN

Pijnloos permanent ontharen

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij uw oksels, bikinilijn of rug.

JC Cosmetics heeft professionele apparatuur voor definitief ontharen. Wij hebben een zeer krachtig apparaat waarmee wij bijzonder overtuigende resultaten behalen. Dankzij ons koelsysteem is de behandeling zelfs pijnloos.

PERMANENT ONTHAREN

Permanent ontharen

Voor veel personen is het vervelend om zich continu te moeten scheren, waxen of epileren. Wanneer je last hebt van overbeharing, weet dan dat laserontharing uitkomst biedt.

Vóór de behandeling
  • Geen zonnebank of zonnebad 2 weken voor en na de behandeling en/of gebruik een goede beschermingsfactor (bijvoorbeeld factor 30 en u dient het gebied om de 30 minuten in te smeren) of bedek het behandelde gebied zo goed mogelijk. Naarmate u donkerder bent, geldt deze eis langer.
  • Op de dag van de behandeling geen make-up, crème, lotion of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen.
  • Let op bij ontharen: Zorg dat het te behandelen gebied geschoren is voor de behandeling. Doe dit echter niet vlak voor de behandeling, maar 24-48 uur ervoor.
  • 4 á 6 weken voorafgaand en gedurende de behandelkuur mag geen ontharingscrème gebruikt worden en is harsen/ epileren niet toegestaan, scheren mag wel.
De behandeling

Een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk met deze methode. Het is bovendien snel, zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.

Donker haar bevat pigment (melanine) dat de eigenschap heeft om licht te absorberen en deze om te zetten in warmte. Het pigment geleidt deze warmte naar de haarwortel en het haarwortelzakje waar deze vernietigd wordt en er geen nieuwe haar meer uit kan/zal groeien. 

De duur van de behandeling varieert per gebied, maar is door het grote behandeloppervlak zeer kort. Om een indicatie te geven van de snelheid van de behandeling, een bovenlip 1 minuut per behandeling, oksels 5 minuten, bikinilijn 5 minuten, benen 15 minuten, rug 15 minuten.

Hoeveel behandelingen?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 behandelingen nodig voor een bevredigend eindresultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar één à twee onderhoudsbehandelingen om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

Is de behandeling pijnlijk?

Wij hebben een veilig en technisch hoogwaardig apparaat dat werkt op basis van zichtbaar, hoog energetisch gepulseerd licht dat op de huid word gericht. Door middel van dit gepulseerde licht komen verschillende indicaties in aanmerking voor een effectieve behandeling. Dit apparaat werkt met verschillende diafragma’s en filters voor de verschillende behandelindicaties.

Het handstuk is compact zodat het goed hanteerbaar is en men gemakkelijk met behulp van de verschillende diafragma’s alle lichaamsdelen kan bereiken. Het beschikt over een unieke geavanceerde, geluidsarm en gereguleerde koelsysteem waardoor de temperatuur in de behandelkop en het apparaat continu gewaarborgd blijft. 

Door het grote contactfilter met ontharingsbehandelingen en de korte puls interval is een korte behandeltijd mogelijk.

Als de lichtflits op de huid afgegeven wordt kan men een prikkeling/ tikje voelen, vergelijkbaar met een elastiekje dat tegen de huid slaat, maar is voor iedereen goed te doen. Dit is niet meer te vergelijken met apparatuur van jaren geleden. Toen was permanent ontharen wel degelijk voelbaar! 

Ons apparaat is uiterust met een koelsysteem waardoor de behandeling zonder pijn ervaren wordt. 

Hoe belangrijk is de periode tussen de behandelingen?

Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 4 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. Mede afhankelijk van huid- en haartype zijn er gemiddeld 8 – 10 behandelingen nodig voor een bevredigend
eindresultaat*. 

U dient altijd de aangegeven behandelperiodiek aan te houden. Zeker in de basis is het van groot belang dat hier niet van afgeweken wordt. Wanneer u de basis niet goed legt bestaat de kans dat er meer behandelingen noodzakelijk zijn dan gemiddeld i.v.m. de haargroeicyclus.

* Blonde, grijze en rode haren bevatten nauwelijks pigment en kunnen vaak niet worden behandeld, alsmede negroïde en zeer donkere huidtypes.
Geen enkele IPL en/of Laser leverancier kan garantie geven dat alle haren vernietigd zijn. Daarom kunnen we eigenlijk niet spreken over definitief ontharen maar spreken we over een haarreductie van 80% tot 90%.

Pigment

Voor ongewenst haargroei kan overal op het lichaam een behandeling plaatsvinden. ideaal is het als de haren donker zijn. Blonde, rode of grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve vaak niet te behandelen.

Blonde, grijze en rode haren bevatten nauwelijks pigment en kunnen niet tot nauwelijks worden behandeld. Echter bevatten sommige blonde haren wel pigment. Een goede manier om te controleren of de haren het noodzakelijke pigment bevatten is door enkele haren uit de huid te trekken met een pincet en deze onder een loupe lamp te houden. Bevatten de haren wel pigment dan kan gewoon behandeld worden. Wees in de voorlichting altijd duidelijk en transparant dat het gewenste resultaat van een haarreductie van 80 tot 90% misschien niet gerealiseerd kan worden.

Online is het ook mogelijk om bij ons een afspraak in te plannen.

Of bel ons op 038 – 7074215, we helpen je graag verder.

    Winkelmand